/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ZINDER FESTIVAL 2010

Een festival voor iedereen vanaf 8 jaar in en om het gebouw van Stella Den Haag, waar jonge theatermakers en beeldende kunstenaars een reis creëren, waarin je zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden. Te zien van 16 april t/m 6 mei 2010.

ZINDER 2010

Het ZINDER Festival 2010 staat in het teken van identiteit. Nadenken over jezelf, wie je eigenlijk bent, is iets van alle tijden en alle culturen.

“Wie je bent, kun je alleen weten door jezelf met anderen te vergelijken. Jij bent alles waarin je verschilt van anderen.” (Midas Dekkers)

Hieronder een korte beschrijving van wat ZINDER 2010 voor jou in petto heeft:

THEATERVOORSTELLINGEN ZINDER 2010

Zwart op wit

“Waarom zou je aan iemand een brief schrijven?
Omdat ik graag schrijf.
Ook aan een vreemde?
Ook aan een vreemde.
Waarom?
Omdat vreemdheid kan veranderen.”

De jongen die in de tafel verdween.

Wat doe je als je binnenkant niet meer klopt met je buitenkant. Als je er vrolijk uitziet, maar van binnen verdrietig bent. Of heel erg boos lijkt, terwijl je stiekem moet lachen. De jongen die in de tafel verdween is een duet in je eentje. Totdat het niet meer knarst, en binnen en buiten hetzelfde zijn. Een verhaal over opgaan in je omgeving, geen vorm meer hebben en daarna héél stil zijn. Misschien hoor je dan heel in de verte jezelf.

INSTALLATIES ZINDER 2010

Unidentified

Unidentified is een interactieve octofonische geluids- en lichtinstallatie. In deze installatie kunnen acht audiovisuele objecten door de bezoeker bestuurd en bespeeld worden. Een kring van licht en geluid omhult de bezoeker terwijl hij een interactie aangaat via zijn eigen stem en een handmatige controller. De relatie tussen het beeld, het geluid en de beweging is zo opgebouwd dat deze elementen elkaar versterken en voor een indrukwekkende ervaring zorgen.

From The Inside Out

'From the inside out' is een tweeluik, een ervaringsinstallatie over het individu en de massa. Wanneer is een mens zichzelf en in hoeverre wordt dat beïnvloed door anderen? Ga op ontdekkingstocht in deze twee ruimtes en keer jezelf binnenste buiten.

Ik hou van mij... Ik hou niet van mij

Een video installatie waarin twee video projecties op een niet alledaagse manier één beeld maken.

Touching Thoughts

‘Touching Thoughts’ is een fraai staaltje videokunst. Een installatie waarin werkelijkheid en een gedroomde, virtuele realiteit zij aan zij gaan. Een videokunstwerk dat in eerste instantie simpel van opzet lijkt, maar een grote poëtische kracht heeft.

Cakestad 8:44

In Cakestad 8:44, ervaart de toeschouwer de macht om, met gevaar van eigen leven, het licht in de stad te bepalen door de cake te eten…

In de stilste stad

Hoe is het om in een slak te trappen? En waarom gaan vaders weg? Zoek de zinnen, verstopt in een kast of bungelend aan een boom, en hoor de stilste stad wakker worden..

FruitPower

Heb je je ooit afgevraagd waarom een appel beter klinkt dan een perzik? Ooit non-verbale communicatie gehad met een banaan? Bezoek dit mobiele laboratorium en zie muziek geperst worden uit een sinaasappel. Met behulp van de nieuwste technieken in Energetische Engineering, Fructo Bemesting en Micro-Modulair Transfruitation analyseert het Fruit Onderzoeksteam het elektrische gedrag van verschillende soorten fruit, vervormt ze deze unieke energie patronen naar hoorbare frequenties en verandert ze de elektro-akoestische structuur van vruchten.

(Ge)Obserserveerd

(Ge)Observeerd is een installatie in de entree van het Stella Theater waarbij observeren en geobserveerd worden als uitgangspunt dient. Als je door de stad loopt, voel je je dan ooit bekeken?

Miss E. zindert mee

Voor ZINDER 2010 is miss E. voor de tweede keer uitgenodigd het pand van Stella Den Haag met haar stuk voor stuk unieke stickers te beplakken. Sinds Miss E. in 2006 begon met het opvrolijken van Den Haag door middel van haar stickers zijn al heel veel Haagse kinderen op zoek naar de herkenbare miss E. plaatjes en bekijken ze lantarenpalen heel anders.

Mobiel Theater

Als entree van het festival terrein wordt het Mobiele Theater van Stella Den Haag vormgegeven en aangekleed met teksten over identiteit ter inleiding van het Festival en haar thema.

Bonus attractie: DE BEER DIE GEEN BEER WAS

Als een beer na zijn winterslaap uit zijn hol kruipt, staat hij tot zijn stomme verbazing in een fabriekshal. Terwijl hij sliep is de vooruitgang niet stil blijven staan, en er is boven zijn hoofd een enorme fabriek gebouwd. De ploegbaas die daar rondloopt roept dat hij aan het werk moet, maar als de beer antwoordt dat hij een beer is, wordt hij hartelijk uitgelachen... Een mooie vertelling over hoe hard je soms moet werken om te blijven wie je bent.

Vormgeving: Skylla

De jongen die in de tafel verdween

Unidentified

From The Inside Out

Ik hou van mij ... Ik hou niet van mij

Touching Thoughts

Cakestad

In de stilste stad

FruitPower

miss E. zindert mee